Expertise na stormschade

Een professionele expertise aanvragen na stormschade

Wij komen graag bij je langs!

Vlaanderen en met name de Kust zijn wel vertrouwd met occasioneel stormweer. Storm, hagel, regen, wind, … delen rake klappen uit aan onze daken en gevels.
Oostende en de directe omgeving zijn door hun ligging aan de zee extra blootgesteld aan stormweer.

 

Met winderig weer van 5 à 6 Bft krijgen we vaak te maken. Pieken van 8 tot 10 Bft zijn gelukkig niet frequent, maar ook niet ongezien. Tijdens deze pieken kunnen opgewaaide pannen en leien, rondgeslingerd worden. Wanneer deze vallen op uw plat dak, zal de roofing of EDPM dakbedekking geperforeerd worden. Als gevolg is uw dak niet meer waterdicht. Ontbrekende of gebroken pannen en leien verhogen ook de kans op toekomstige waterschade.

 

Op platformen met slechte afwatering blijven grote poelen water staan na zware regen- of hagelstormen. De hoofdredenen hiervoor zijn een verstopte tapper, een verzakking of een verkeerde helling. Wanneer een naad opent of de dakbedekking geperforeerd wordt, zal water infiltreren en zorgen voor schade. Bij hellende daken kunnen verstopte goten tijdens een storm overlopen en zich een weg banen tegen de gevel. Afhankelijk van het soort goot kan water ook gewoon naar binnen lopen.

 

Na de storm is het belangrijk om zo snel mogelijk de schade te laten vaststellen en repareren. Dit om ergere schade aan uw woning te voorkomen. Insijpelend vocht gaat alleen gepaard met nare gevolgen zoals schimmel, houtrot, … Dus heb je stormschade geleden en wil je graag een expertise voor een herstelling?
Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij komen graag bij je langs.

 

Je kunt ons altijd een handje helpen bij de voorbereiding:

 

  • Loop rond het huis en noteer alle zichtbare schade.
  • Controleer de zolder/plafond op vochtplekken.
  • Neem veel foto’s uit verschillende invalshoeken.

Heb je nog vragen over stormschade?

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Vraag een vrijblijvend bestek voor de herstelling van stormschade.