Platte daken plaatsen & herstellen

Plaatsing & herstelling platte daken

Platte daken regio Oostende, Bredene, Middelkerke & Gistel

Kies het juiste materiaal voor je plat dak: roofing of EPDM

Bij het renoveren van een plat dak is het vooral belangrijk om met het juiste materiaal te werken naargelang de situatie. Je wil immers voor jaren gerust kunnen zijn zonder lekken of problemen.

 

Roofing – flexibel voor elke ondergrond

Bij voorkeur werken wij met roofing. De daken die we renoveren hebben vaak een oneffen ondergrond. Roofing is een materiaal dat je perfect kan verwarmen en aanpassen naar de hoeken, kanten en oneffenheden op je plat dak. Je kan het materiaal ook het ganse jaar plaatsen omdat het niet gevoelig is voor hitte of koude.

 

EPDM – stevig en duurzaam

EPDM past zich dan weer minder aan bij oneffen ondergronden. Doordat de contactlijmen niet werken tijdens koude periodes, vermijden we dit materiaal in de winter. We werken steeds met EPDM van Resitrix, naar onze ervaring de meest kwalitatieve op de markt. Dit type leunt ook aan bij roofing doordat we werken met een primer op de ondergrond en een warme luchtblazer in plaats van een open vlam. Deze dakbedekking kan zowel met of zonder dakisolatie geplaatst worden en is dus geschikt voor je woning, maar ook voor een industrieel gebouw of je poolhouse.

 

Bovendien is het materiaal rekbaar en de meest stevige in zijn soort om op te lopen. Het enige nadeel is mogelijk bruin water in je regenput bij stilstaand water op je dak. Een goede dakhelling voorkomt dit. Of je lost het op door jaarlijks 1 tablet in je regenput te gebruiken.

 

Leg je een stuk Resitrix EPDM naast een stuk roofing in de zon, dan zal de EPDM langer meegaan. Maar een volledig plat dak gerenoveerd met roofing zal in de praktijk dan weer langer meegaan doordat je de hoeken en kanten beter kan afwerken. Enkel bij nieuwbouw of renovatie met weinig dakdoorvoeren, hoeken en kanten kiezen wij dus voor EPDM.

 

Meer weten over Resitrix EPDM? Klik hier.

 

Voordelen van een plat dak

  • Goedkoper
    Een plat dak bevat minder vierkante meters dan een hellend dak. Plaatsing en onderhoud zijn dus voordeliger. Bovendien heb je binnen in huis minder verloren ruimte.
  • Veiliger
    Een plat dak kan je veel makkelijker betreden en op een veilige manier belopen. Dit maakt het onderhoud eenvoudiger uit te voeren.

 

Renoveer je plat dak met een nieuwe functie: dakterras of groendak

Een plat dak hoeft niet enkel een dak te zijn. Maak er een dakterras van en je hebt er meteen een volwaardige extra woonruimte bij. Of kies voor een groendak en maak je omgeving mooier en ecologischer. We denken graag met je mee om het maximum uit jouw dak te halen.

Vraag jouw gratis advies en offerte aan:

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
plat dak plaatsen herstellen