Resitrix, onze EPDM keuze

Wat is EPDM voor je plat dak?

 

EPDM is de afkorting van Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Het is een synthetische rubber of elastomeer, ontworpen als dakdichtingsmembraan voor platte daken.

Resitrix: dé beste EPDM soort

 

Niet alle EPDM is van even hoge kwaliteit. Het verschil zit in bepaalde eigenschappen waarop extra focus gelegd wordt. Oostendse Dakwerken Vannes kiest bewust voor hoogwaardige EPDM Resitrix.

 

Eenvoudig, snel en minder gevoelig aan de omgevingstemperatuur bij het plaatsen op platte daken

 

Onze ervaring leert dat Resitrix het eenvoudigst te plaatsen en verwerken valt. Het is minder onderheven aan invloed van warme en koude temperaturen. Er zijn weinig dagen in België waarop Resitrix niet kan geplaatst worden ten opzichte van de meeste andere EPDM soorten.

 

Veiliger te verwerken dan roofing

 

Resitrix is een zelfklevende soort EPDM, waardoor het aanbrengen sneller, eenvoudiger en vooral veiliger kan. In tegenstelling tot roofing wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van een open vlam voor de hechting.

 

Elastisch, scheurbestendig en milieubewust

 

Op het platte dak worden ‘banen’ uitgerold, waarna de naden thermisch dicht gelast worden. De inscheurweerstand van dit product is uitmuntend dankzij de interne wapening met glasvezel. Lijmen is niet nodig, waardoor de impact op het milieu beperkt wordt. Resitrix is ecologisch verantwoord en recycleerbaar.

 

Het wordt ook geprezen voor zijn eigenschappen zoals een hoge rekbaarheid (tot 400%), over een temperatuurbereik van -35°C tot 120°. Zijn hoge beschermingsgraad tegen schadelijke ozon en UV-stralen van de zon maken het product extra aantrekkelijk.

 

Lange levensduur en makkelijk te herstellen

 

De duurzaamheid van een plat dak wordt aanzienlijk verbeterd met Resitrix. Wordt het membraan toch doorprikt, bijvoorbeeld door een pan of lei van een aanpalend gebouw, dan is lekopsporing eenvoudig en de scheur makkelijk te herstellen. Dat scheelt een pak in onderhoudskosten.

 

EDPM platformen hebben een bewezen lange levensduur. Op de correcte manier aangebracht, toont onderzoek aan dat ze 30 à 50 jaar of langer kunnen meegaan. Schimmels, onkruid en andere levensvormen gebruiken het synthetische rubber niet als voedingsbron, waardoor uw dak niet wordt aangetast.

 

Toe te passen in nieuwbouwprojecten

 

Naar onze mening is EPDM meer toepasbaar in nieuwbouwprojecten en minder in renovatiewerken. Het aanbrengen van het membraan moet met grotere zorg gebeuren dan roofing. Dat kan voor problemen zorgen wanneer er niet vertrokken kan worden van een goede basis.

Gratis offerte met advies voor EPDM op je plat dak aanvragen :

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
EPDM Resitrix is veilig, snel, duurzaam en geschikt voor nieuwprojecten