Roofing, een betrouwbaar afdichtingsmembraan voor uw plat dak

Wat is roofing voor je plat dak?

 

Roofing is de overkoepelende benaming voor gemodificieerd bitumen, gebruikt voor het bedekken van platte daken.

Roofing, het veelzijdigste dakbedekkingsmateriaal

 

Gemodificeerde bitumen biedt enkele belangrijke pluspunten ten opzichte van andere dakbedekkingsmaterialen. Het is al een lange tijd beschikbaar op de markt en weet haar positie als meest gebruikt dakdichtingsmembraan te behouden dankzij haar betrouwbaarheid.

 

Het gebruik van roofing is niet seizoensgebonden

 

Deze soort dakbedekking, op basis van asfalt, kan aangebracht worden in zowel koude als warme temperaturen. Dit geeft ons het grote voordeel dat we dit materiaal gedurende het ganse jaar kunnen hanteren.

 

Makkelijker te verwerken dan EPDM

 

De naadverbinding is gemakkelijk tot stand te brengen en geeft in tegenstelling tot andere dakbedekkingsmaterialen de garantie van een perfecte afdichting. Andere types membranen hebben meer risico op open of verzwakte naden, waardoor waterinfiltratie door lekkage sneller kan optreden. Het product kan gebruikt worden in een meerdere lagen, waardoor de waterdichtheid en stevigheid nog extra versterkt worden.

 

Scheurbestendig, ideaal voor renovatiebouw

 

Bitumen roofing heeft een hoge treksterkte, waardoor het product niet snel kan scheuren. Ook de hechting met uw onderliggende dak is zeer stevig. Dat zorgt er voor dat roofing de betere keuze is voor stormgevoelige gebieden, zoals Oostende, Middelkerke, Bredene, kortom … de hele kustregio.

 

Een andere voordeel van de sterke hechting is dat roofing in renovatiebouw een betrouwbaarder toeverlaat is dan bijvoorbeeld EPDM. De bestaande dakbedekking hoeft niet altijd afgebroken te worden. Dat scheelt in kosten én werkuren.

Gratis advies voor roofing op je plat dak aanvragen :

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Roofing, de ideale dakbedekking voor platformen in renovatie.