Schouw verwijderen

De schouw verwijderen

Overweeg de afbraak van je schouw en profiteer van de voordelen

Misschien overweeg je om de oude schouw op het huis te verwijderen. Daar kun je een aantal redenen voor hebben, waarvan de meest voorkomende zijn:

 

  • Er komt water binnen via de schouw.
  • Het metselwerk is beschadigd of verouderd.
  • De schouw is niet meer in gebruik.
  • Esthetische redenen, je vindt m.a.w. de schouw niet mooi.

 

De hoofdreden waarom een schouw beter afgebroken wordt, blijft insijpelend vocht. Na jarenlange blootstelling aan de buitenlucht en wisselvallig weer kunnen de bakstenen broos en waterdoorlatend worden. Ook het constante verschil tussen warm en koud zorgen er voor dat er scheurtjes in de schouw komen te zitten. Het vocht van de regen loopt dan via het interne metselwerk naar beneden, waar het zich kan verzamelen op uw zolder, onder uw dak, boven het plafond, … Het afbreken en dichtleggen van een schouw biedt hiervoor de onmiddellijke oplossing.

 

Het afbreken van een schouw brengt nog een aantal extra voordelen met zich mee. Zo kan de warmte bijvoorbeeld minder snel ontsnappen uit het huis. Gezien de stijgende energieprijzen is dat op termijn financieel interessant. Nog een voordeel is dat bijen en vogels er geen nesten meer kunnen maken en voor overlast zorgen.

 

De kosten om een schouw te renoveren of hervoegen kunnen hoog oplopen. Ze afbreken is in dat opzicht een veel economischer alternatief.

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Wij verwijderen de schouw tot onder de nok. Wanneer uw schouw nog steeds gebruikt wordt, plaatsen we een schouwbuis dat buitenaf afgewerkt wordt, waterdicht uiteraard, met een verluchtingskapje.  Wordt je schouw niet meer gebruikt? Dan wordt het dak dichtgelegd met onderdak, pannenlatten en matchende pannen.

Laat je oude schouw verwijderen door Oostendse Dakwerken Vannes

Vraag hieronder een offerte aan voor het verwijderen van uw schouw:

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.